Kookworkshop

Alle workshops hebben als doel een uniek moment creëren voor de deelnemers, in een uitzonderlijk kader met aandachtige lesgevers.

Elk recept is zodanig gekozen dat je het makkelijk weer kunt maken, thuis of elders!

Bij ons vind je geen wegwerpverpakkingen, voorwerpen voor eenmalig gebruik noch chemisch behandelde materialen en wij werken enkel met plantaardige ingrediënten.

Bij het kiezen van deze activiteiten steun je verenigingen die opkomen voor biodiversiteit en multiculturaliteit, met name Parckfarm, Le Foyer Sorcier, Hierba Buena, Duurzaam Bouwen Zuid, Cuisine Voisine, Femme-House …en help je de lesgevers eerlijk te vergoeden.

Dank u voor uw keuze !

DE KAART

2 formulen

KLEIN BORDJE, GROTE IMPACT #1

Groep : van 8 tot 15 personen  ; Duur : 2u
Type : Koken, proeven, gezellig samenzijn. Bij ze allemaal leer je ook bij over wildpluk en de natuur van onze mooie stad !
Tarief : wordt aan gewerkt contact> alessio@parckfarm.be
a. Plantaardige proteïnen van bij ons en de bloemen van het park 
In deze workshop leer je een heerlijk assortiment hapjes klaar te maken die je overal makkelijk kunt bereiden, die evenwichtig zijn en makkelijk te vervoeren. Succes gegarandeerd !
b. Superfoods : overal rondom ons !!!
Zelfzorg door lekker te eten: het is mogelijk en makkelijk ! Naargelang welke planten er groeien en bloeien in het park: kleine gerechtjes die niet alleen lekker zijn, maar ook tekorten in ons dagelijkse voedingspatroon opvangen.
c. De parksalsa
Een gezondheidsbom, een explosie van smaken, een ode aan de  ‘simpele’ gerechtjes en aan allen die hebben bijgedragen aan het bestuderen, het uitproberen en het documenteren ervan.
d. Drankjes op basis van planten en bloemen
“Water is de enige drank die de mens nodig heeft” 
We maken enkele heerlijk drankjes die je voorgoed overtuigen de blikjes en flesjes met industriële drank te laten staan.

Koude en warme infusies , gemberbier, plantaardige melk… Deze workshop kan aangepast worden naargelang het publiek (kinderen of volwassenen) en heeft ook een luik over de keuze van water en verpakkingen.
e. Verrassingsworkshop: laat de natuur beslissen !
Omdat onze lesgevers en de natuur het beter weten ! Overvloed, tekorten, het grillige weer: dit zijn factoren die kunnen dienen als bron van creativiteit, spontaniteit en doorzettingsvermogen, die je niet vindt in de supermarkt.
f. Gezonde glazuur en gezoete bloemen
Aan de hand van (biologische) taarten, cakes, koekjes of pannenkoeken gemaakt door Cuisine Voisine, leer je zoete hapjes te maken met weinig middelen, op een klein budget, maar met eindeloze variaties !

DE MAALTIJDEN VAN DE GROENE DOORGANG #2

Groep : van 8 tot 15 personen 
Duur : minstens 3u
Type : Deze lange ateliers duren een hele voormiddag of namiddag. Gecombineerd met een andere activiteit (tuinieren, een begeleid bezoek, een rust- of speelmoment) kan je er een heuse kleine vakantie midden in de stad van maken!
De workshop voorziet een maaltijd en een wildplukwandeling.
Drankjes zijn beschikbaar in ons café (voor de drankkaart klik HIER).
Tarief : wordt aan gewerkt contact> alessio@parckfarm.be
a. Het geluk in het korstje
Deze workshop is een ode aan het brood, de bakker, de molenaar en de landbouwer die het graan teelt. Met een beperkt aantal ingrediënten maken we een fantastische maaltijd !

Averyronse soep (enkel in de winter)
Recupizza
Panzanella
Kroketten (van groenten, kaas, vlees en garnalen)
Hartige crumble
Het gebruik van huisgemaakt paneermeel (tips en trucs)
b. Een maaltijd zonder winkel
Voor deze workshop vragen we dat alle deelnemers de restjes uit hun keuken meenemen. Fruit, groenten, kaas, melk, rijst, linzen, droog brood, … alle kleine restjes die je tegenkomt waarmee je nog niet weet wat te doen. De vrijgevige natuur, giften en onverkochte producten van de biowinkels uit de buurt zullen dan jullie ingrediënten aanvullen om de klassiekers van Parckfarm te maken:

Parcsalsa
Chips
Smeerwortel pannenkoek
Hartige wafels

Aanvraag formulier. Gelieve het workshops nummer te melden. Bijvoorbeeld : #1 a.