Kot-kot

Kot kot – Project wordt gepauzeerd 

Kot-Kot is een collectief kippenhok in de stad, dat beheerd wordt door de inwoners van de wijk. De bedoeling van het project is om activiteiten te ondersteunen rond het zelf produceren van voedsel in een stedelijke context. Families uit de buurt en vrijwilligers verzorgen deze kippen en de ruimte, en dit met alle uitdagingen die een stedelijke omgeving met zich meebrengt.

2017 was een moeilijk jaar voor het project. Zo hebben roofdieren de kippen verschillende keren aangevallen. Ook de infrastructuur van de ren zelf heeft nood aan een goed onderhoud. Daarom heeft het project Kot Kot beslist om een pauze te nemen. Tegelijkertijd zal Leefmilieu Brussel verstevigingswerken aan de kippenren uitvoeren. Op dit moment is er nog geen startdatum voor de werken voorzien. Het project zal terug kunnen starten zodra alle omstandigheden optimaal zijn voor het welzijn van de dieren en er een groep van vrijwilligers is die zich wil engageren voor de toekomst van het project.

Er werden al affiches opgehangen om het publiek te vragen om geen dieren (kippen, konijnen, enz.) in het kippenhok te plaatsen. Het kippenhok is hier niet voor gemaakt. Er is niemand om voor deze dieren te zorgen en ze kunnen dan ook ten prooi van roofdieren vallen.

Bedankt voor uw begrip,
Het team van Parckfarm